جستجو


اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرین

  • 1318

طرز تهیه برخی از سرکه های مخلوط به روش سنتی :
::سرکه توت فرنگی::
مواد
لازم:
۱ـ توت فرنگی تازه یک کیلو
۲ـ سرکه تاکسا یک کیلو
۳ـ شکر یک فنجان

طرز تهیه: ساقه ها و دم توت فرنگی ها را بگیرید، توت فرنگی ها را نصف کنید یک
چهارم از آن را کنار بگذارید، توت فرنگی ها را در یک کاسه بزرگ بریزید و سرکه را به
آن اضافه کنید. روی ظرف را بپوشانید و مدت یک ساعت بگذارید بماند، بعد مخلوط سرکه و
توت فرنگی را در یک قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید
تا به جوش آید بعد حرارت را کم کنید، سر ظرف را بگذارید تا مدت ده دقیقه آهسته
بجوشد مخلوط توت فرنگی را صاف کنید و آب تفاله را نیز کاملا بگیرید بعد سرکه بدست
آمده را در شیشه های دهانه گشاد بریزید و توت فرنگی هایی را که کنار گذاشته اید به
آن اضافه کنید وسر شیشه را محکم ببندید و کنار بگذارید تا سرکه کاملا
برسد.
::چاشنی سس::
مواد لازم:
۱ـ سرکه قرمز تاکسا دو و نیم قاشق غذا
خوری
۲ـ سیر بزرگ ۳ حبه (سیر ها خلال و دو نیمه شود)
۳ـ نمک ۲ قاشق
چایخوری
۴ـ سس مخلوط سرکه و لوبیا ۲ قاشق غذا خوری
۵ـ آب لیموی تازه ۲ قاشق
غذا خوری
۶ـ روغن زیتون سه چهارم فنجان
۷ـ تخم مرغ ۱ عدد
۸ـ خردل خشک ۱
قاشق چایخوری
طرز تهیه : سیر را در ظرف فلزی بریزید و خوب له کنید، نمک و خردل
را به آن اضافه کنید، مخلوط را ده ثانیه در مخلوط کن خوب بهم بزنید تا عمل آید،
روغن زیتون را کم کم به آن اضافه کنید دو باره در مخلوط کن مدت ده ثانیه هم بزنید و
بعد به تدریج تخم مرغ را به آن اضافه کنید تا به صورت یک مخلوط خامه ای در آید،بعد
مخلوط را در یخچال قرار دهید و بگذارید قوام بیاید. قبل از مصرف بگذارید نیم ساعت
در حرارت اتاق بماند . این چاشنی را میتوان مدت پنج روز در یخچال نگهداری و مصرف
کرد .
::چاشنی سالاد برای کسانی که رژیم غذایی دارند::
مواد لازم:
۱ـ سرکه
قرمز تاکسا ۱ فنجان
۲ـ نشاسته ذرت یک و نیم قاشق غذاخوری
۳ـ جعفری خورد شده ۱
قاشق غذا خوری
۴ـ نمک سه چهارم قاشق غذاخوری
۵ـ دانه خشخاش ۱ قاشق
چایخوری
طرز تهیه: سرکه ونشاسته ذرت را در یک ظرف با هم مخلوط کنید وروی حرارت
یکنواخت وآرام بهم بزنید تا مخلوط بجوشد و رنگ آن صاف گردد.بعد آن را از روی حرارت
بر داشته و بقیه مواد را به آن اضافه کنید وبهم بزنید ، قبل از مصرف بگذارید سرد
شود این چاشنی برای کرفس و قارچ بسیار خوب است.
:: سس سرکه قرمز زنجبیل برای
کباب ::

مواد لازم:
۱ـ سرکه قرمز تاکسا ۱ فنجان
۲ـ عسل یک چهارم فنجان
۳ـ
سرکه سفید تاکسا ۳ قاشق غذاخوری
۴ـ سس گوجه فرنگی یک چهارم فنجان
۵ـ روغن یک
چهارم فنجان
۶ـ پودر زنجبیل نصف قاشق چایخوری
۷ـ نمک وپودر سیر نصف قاشق
چایخوری
۸ـ فلفل یک سر قاشق چای خوری
طرز تهیه: تمام مواد را در یک ظرف خوب
بهم بزنید تا با هم مخلوط شود از این سس برای چرب کردن کباب بره،جوجه کباب وگوشتهای
دیگر ضمن پخت استفاده کنید .
:: سس سبزیجات ::
مواد لازم:
۱ـ سرکه قرمز
تاکسا نصف فنجان
۲ـ روغن زیتون ۱ فنجان
۳ـ جعفری خورد شده ۲ قاشق غذا
خوری
۴ـ نمک یک پنجم قاشق غذاخوری
طرز تهیه: تمام این مواد را در یک ظرف بریزید
و با هم مخلوط کنید . از این چاشنی می توان برای سبزیجات پخته سرد وگرم استفاده کرد
. مخصوصا برای لوبیا چیتی .
:: سس کره ای تاکسا برای ماهی ::
مواد
لازم:
۱ـ پیاز خورد شده ۲ قاشق غذاخوری
۲ـ پودر کاری ۲ قاشق چایخوری
۳ـ
کره نصف فنجان
۴ـ سرکه قرمز تاکسا نصف فنجان
۵ـ جعفری خورد شده ۲ قاشق غذا
خوری
طرز تهیه: پیاز را با پودر کاری و کره سه یا چهار دقیقه آرام بپزید . بقیه
مواد را به آن اضافه کنید و به آرامی حرارت دهید، این سس را می توان با انواع ماهی
هی مصرف کرد.
:: پای سرکه ::
مواد لازم:
۱ـ تخم مرغ ۴ عدد
۲ـ شکر ۱/۵
فنجان
۳ـ کره یا مارگارین یک چهارم فنجان
۴ـ سرکه سفید تاکسا یک پنجم قاشق
۵ـ
وانیل ۱ قاشق چایخوری
۶ـ ورقه یا ماده اصلی
طرز تهیه: ابتدا فر را تا 35 درجه
گرم کنید ، تخم مرغ،شکر،کره،سرکه و وانیل را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید بعد آن ها
را مدت 50 دقیقه بپزید تا سفت شود بعد بگذارید سرد شود و آنرا با مغز بادام یا مغز
پسته یا خامه تزیین نموده و سرد نمایید.
:: پای کشمش سرکه تاکسا ::
مواد
لازم:
۱ـ کشمش 2 فنجان
۲ـ آب 2 فنجان
۳ـ شکر نصف فنجان
۴ـ نشاسته 2
قاشق غذا خوری
۵ـ دارچین نصف قاشق غذاخوری
۶ـ نمک 4/1 قاشق چایخوری
۷ـ
سرکه تاکسا 1 قاشق غذاخوری
۸ـ کره یا مارگارین 1 قاشق غذاخوری
۹ـ آرد به
اندازه کافی
طرز تهیه: کشمش ها را در آب بریزید 5 دقیقه بجوشانید ، شکر، نمک،
نشاسته و دارچین را به آن اضافه کنید . مخلوط را به کشمش بیافزایید و بپزید تا برنگ
صاف وزلال درآید سپس از روی حرارت بردارید و آن را در سرکه و کره بهم بزنید و آرام
سرد کنید بعد آن را در قالب شیرنی ریخته و در حرارت 425 درجه حدود 3 دقیقه بپزید تا
برنگ قهوهای در آید.
:: سرکه پرتقال ::
مواد لازم:
۱ـ سرکه سفید تاکسا
تقریبا یک کیلو
۲ـ شکر یک فنجان
۳ـ خلال پرتقال یک پرتقال متوسط
طرز تهیه:
سرکه را در یک قابلمه بریزید . شکر و خلال پرتقال را به آن اضافه کنید تا مدت ۲۰
دقیقه بجوشد . سپس بگذارید سرد شود و آنگاه سرکه و خلال پرتقال را در شیشه دهانه
گشاد بریزید و سر آن را محکم ببندید.
:: نوشابه ای خوش طعم برای رفع عطش
::
یک قاشق غذاخوری سرکه توت فرنگی یا پرتقال را در یک لیوان آب و یخ بریزید و
بهم بزنید و از آن یک آشامیدنی خنک و بسیار نشاط آور بسازید .

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:٠٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۱/۱٩
منبع

اخبار تکنولوژی - اسکریپت - گنج یاب - فلزیاب - انجمن تخصصی وبمستران - دانلود موزیک - جستجوگر فارسی - فلزیاب گنج یاب - اسکریپت فارسی - دانلود اسکریپت - قالب وردپرس - افزونه وردپرس - تبلیغ در اینترنت - امید صمدبین